Waarom dan?

Aanpassingen

Bijensteken

Natuurlijk

Janklijst

Webcams

Foto's

Links

Reageer

Wie niet in de werkzaamheid van natuurlijke stoffen gelooft, is gek! Morfine (één van de belangrijkste pijnstillers) komt oorspronkelijk van de papaver, peniciline wordt door een schimmel gemaakt, aspirine komt oorspronkelijk van de schors van de wilg en ga zo maar door.

Ook de bijensteken die ik neem, doen hun werk goed. Ik krijg er in ieder geval meerdere dagen energie van op een prettige en bijna niet waarneembare manier. Dat doen andere middelen niet na.

En het grote voordeel is steeds weer dat de middelen (meestal) onschadelijk zijn voor het lichaam doordat de chemie van planten en dieren beter aansluit bij de onze. Vreemd, hè?

Zo gebruik ik al jaren Sint Janskruid (van het merk Optimax) en daar durf ik niet meer zonder. Het heeft mij uit de depressie gehaald waar ik in kwam toen ik besefte dat ik MS had. Mijn gevoelswereld heeft nu een bodem waar je niet zomaar doorheen trapt. Ik voel me sterker dan ooit!

Sint Janskruid wordt ook wel de natuurlijke Prozac genoemd. Het is zo krachtig, dat je, net als bij gewone medicijnen, moet navragen wat voor invloed het heeft op de werking van andere middelen die je gebruikt.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar marihuana. Het kan helpen bij pijnbestrijding, glaucoom (groene staar) en het tegengaan van misselijkheid (bijv. bij chemotherapie).  Ook mensen met MS kunnen baat hebben bij het gebruik. Het helpt mij vooral tegen spasmen en spierspanning. En dat bespaart mij veel pijn. Want spasmen en spierspanning veroorzaken spierpijn en pijn in de gewrichten.

Ik verkies THC (de belangrijkste stof in marihuana) boven andere medicijnen, omdat het onschadelijk is. Er wordt beweert dat pas 10.000 keer de normale dosis levensbedreigd is. Het is licht verslavend (geestelijk) en het gebruik is zo schadelijk als de manier waarop je het toedient.

Je kunt het roken (joint, pijp), eten (THC hecht zich aan dierlijke vetten) en tegenwoordig ook verdampen met een vaporisator (zuiverste methode: geen vuur dus geen rook). Als je wil weten hoe je van een doodgewone gloeilamp een verdamper maakt, moet je hier even kijken...

Nu blowde ik al tien jaar (sinds m'n vijftiende) toen ik MS kreeg, dus voor mij was de belangrijkste bijwerking van medische marihuana (namelijk dat je er stoned van wordt) jarenlang het doel geweest. Heb ik even mazzel.

Op ons balkonnetje kun je mooi wat plantjes kweken. De 'medicinale' marihuana op de foto hieronder zou enkele maanden later een mooie oogst opleveren.