Waarom dan?

Aanpassingen

Bijensteken

Natuurlijk

Janklijst

Webcams

Foto's

Links

Reageer

Om de computer te bedienen, heb ik zelf een aangepaste muis ontworpen. Je klikt nu niet meer met je vingertop, maar met het doorbuigen van je vinger. Dit scheelt mij veel onbedoelde muisklikken en een boel gezoek naar de juiste plaats van de hand.

Het steuntje is gemaakt van een stukje plexiglas. Dat kun makkelijk met een vijl bewerken. En als je dat verhit (bijvoorbeeld met een verfstripper) kun je het ombuigen naar de vorm van de muis. Dan vastzetten met twee boutjes en zie daar: je eigen aangepaste muis.

De foto's die je ziet, zijn van de derde versie. De eerste versie bestond alleen uit een richel waar je je vingers op legde. De tweede versie (de basis van de huidige) was veel hoger en had twee gaten in het plexiglas waar je je vingers in moest steken. Dit was te onhandig. Nadat de bovenste helft er af was gezaagd, ontstond de huidige versie. En dit zal ook wel niet de laatste versie zijn, want het middelste nokje is te hoog. Daardoor kun je slecht bij het muiswieltje en dat wieltje is toch wel heel handig...

Terug